Redactieraad

De redactieraad van Bezwaarportaal bestaat uit:

 

mr. drs. W.A.P. Nieuwenhuizen

Wilbert Nieuwenhuizen studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam in de studierichtingen Nederlands recht, fiscaal recht en fiscale economie. In 1986 startte hij zijn loopbaan bij de Belastingdienst als belastinginspecteur omzetbelasting. Sinds eind 2004 is hij werkzaam als zelfstandig gevestigd BTW-belastingadviseur (www.btw-adviseurs.nl), na jarenlang gewerkt te hebben bij Ernst & Young en daarvoor bij Coopers & Lybrand. In 1996 werd hij aangesteld als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2001 is hij tevens werkzaam als raadsheer-plaatsvervanger aan het Gerechtshof te Den Haag. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden schrijft hij in diverse vaktijdschriften, losbladige vakliteratuur, boeken, en is hij hoofdredacteur van het NTFR en NDFR. Ook geeft hij regelmatig seminars en lezingen op het gebied van omzetbelasting en overdrachtsbelasting.

 

drs. C. (Coen) Mijnsbergen AA

Coen Mijnsbergen is vennoot bij Rijkse accountants & adviseurs (www.rijkse.nl) en heeft ruim 17 jaar praktijkervaring in de accountancy en belastingadviespraktijk. Voordat hij vennoot werd bij Rijkse werkte hij bij acconâ– avm. Mijnsbergen studeerde af aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam met een masterscriptie over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit in de Successiewet 1956. Vervolgens voerde hij o.a. de procedure die leidde tot de opmerkelijke uitspraak van Rechtbank Breda d.d. 13 juli 2012 waarin werd geoordeeld dat de bedrijfsopvolgingsfaciliteit in de Successiewet 1956 leidt tot discriminatie tussen particulieren en ondernemers (AWB 11/5509, LJN: BX3386, V-N 2012/43.20).

 

Mijnsbergen en Nieuwenhuizen worden bij hun werkzaamheden ondersteund door partners waarmee Bezwaarportaal samenwerkt. Deze partners vindt u hier.